Mai multe informatii despre BMW M5 F10 2010

Acum cateva zile am avut placerea sa vedem cum va arata noul . Este frumos, sunt incantat de design si pare ca BMW incepe sa-si revina. Totusi pe noi nu prea ne intereseaza orice Seria 5 ci in mod special noul ! Doar ca el nu a fost inclus in noutatile aparute zilele trecute, motiv pentru care a trebuit sa “sapam” in urma pentru informatii pe care nu le stiam.

Ce-i drept mi-a scapat aniversarea a 25 de ani de BMW M5 si automat si informatiile care au fost lansate la acel eveniment si nu sunt deloc de neglijat.

Der Motor dreht bis zu 9.000 U/min hoch und fühlt sich nach 600 PS an. – Suna bine chiar si in germana” imi spune un amic si chiar asa este.

Continuam recapitularea: stim pana acum ca e posibil sa se puna un , motor ce il gasim pe si M; acum aflam ca motorul va avea minim 600cp si va ajunge la 9000rpm! Ceva nu se pupa aici, dar daca intr-adevar se va face un V8 bi-turbo care sa ajunga la 9000rpm cred ca va dati seama cu totii ce utilaj de forja va fi aceasta masina. Desigur ca nu este exclus sa sa mearga tot pe aspirat, lucru care nu ar fi de condamnat doar ca ar avea de scos din el cu aproape 100cp mai mult decat actuala generatie de V10-uri gasite pe M5 si M6.

E bine totusi ca nu mai speculam si avem ceva informatii oficiale care promit multe. Repet ca sa auda si AMG: 9000 rpm si peste 600cp.

In plus fata de asta se anunta o economie de combustibil de aproape 20% fata de actualul M5 si ca va dispune de o versiune imbunatatita a cutiei cu 7 trepte pe care o gasim pe e90/e92/e93.

Cireasa de pe tort este vestea pregatirii unui M5 aniversar.

Asa da, BMW! Vom avea un M5 mai rapid, mai economic, mai modern dar si mai frumos prin vara sau toamna 2010.

Sursa:  AutoNews & Leftlanenews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media