Cea mai rapida masina RWD din Romania: BMW e30 turbo din Oradea!

Nu cred ca mai exista pasionat al acestui domeniu care sa nu cunoasca potentialul ursilor si faptul ca -ul ramane una dintre masinile preferate ale dragracer-ilor si a drifterilor. Pornind de aici putem face o lista intreaga cu motive, pornind de la varietate motoarelor ce pot fi instalate si continuand cu greutatea redusa si preturile in general accesibile. De-a  lungul anilor in si-au facut aparatia multi ursi care au scris istorie, precum batranii TXA si DGH sau  BOH, WPP si altii mai noi, insa iata ca in momentul de fata cel care detine “coroana” nu vine din capitala, ci din Oradea! Este vorba de ursul lui Domy, o masina care nu este deloc noua in peisajul racing-ului romanesc dar care a avut o evolutie demna de laudat si care in acest moment a primit ceea ce merita: titlul de cea mai rapida masina cu tractiune pe o singura axa din Romania!

La baza E30-ului “ARO” este un 320i din 1989 de 120cp, care de-a lungul timpului a avut mai multe oprindu-se in final la cel de e34, cu imbunatatiri remarcabile precum kit-ul sau instalatia NOS, ultimele teste rezultand nu mai putin de 807cp si 1009nm la o presiune de 1.4bar. Astfel, toamna trecuta a fost cronometrat pe aeroportul din Kiskunlachaza, cu 10.44s si o maxima de 220.89km/h pe sfertul de mila, ulterior reusind sa imbunatateasca acest timp in Arad pana la 10.38s.

Anul 2013 pregateste pentru ursul ARO un stage 3 si performante imbunatatite, deci merita toate felicitarile noastre si suntem nerabdatori sa vedem timpi din ce in ce mai buni. Bravo!


Mai multe pe canalul lui de YouTube

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media