Ziua 1: Nyiregyhaza DragRacing – Ungaria

Prima zi din acest “Race Wekend” a trecut foarte repede. Inca de dimineata ne-am urcat pe cai si am pornit catre Nyiregyhaza din Ungaria. Nici acum nu stiu cum se pronunta numele acestui oras dar nu mai conteaza…
Dupa aproape 90km de Satu Mare am ajuns in oras impreuna cu baietii de la Cox, tuninggarage.ro si nu in ultimul rand baietii de la 365hp.ro, ei fiind si cei care ne-au condus si ne-au ajutat sa comunicam cu lumea pe acolo.

Ca sa nu fie prea usor, cand mai aveam cativa kilometrii pana la intrarea in aeroport am avut surpriza sa ramanem blocati pentru o perioada destul de mare de timp din cauza unui de motocicleta, unde a inchis tot drumul pentru masuratori.

Pana la urma a trecut si acest moment si am intrat pe aeroport. Sincer sa fiu, timp de aproape o ora am crezut ca este o etapa dedicat motocicletelor, masinile facandu-si aparitia putin mai tarziu si in numar destul de mic la inceput.

Fara indoiala a fost reprezentata la acest eveniment de catre baietii de la Anonymous Motorsport. Masinile lor si cea a unui membru Road Runners au fost singurele prezente romanesti de pe pista.

Un moment foarte amuzant a fost cand omul cu microfonul a inceput sa  incurajeze fiecare masina romaneasca prezenta la start strigand in limba romana “Baga Mare!“. Ei bine, asa au si facut!

Baietii nostri au facut o impresie foarte buna in deplasarea de la Nyiregyhaza, timpii scosi de ei fiind foarte buni.
Pana la afisarea oficiala a timpilor (pe dragracing.ro) va puteti face o idee despre evolutia lor din tabelul de mai jos, unde am ales cei mai buni timpi scosi de fiecare in parte pe perioada in care am fost si noi acolo.

 • Audi alb NDR – 12.6
 • Audi S3 albastru BBN – 13.5
 • Audi S3 alb YES – 13.9
 • Audi S3 alb MUU – 13.0
 • Opel negru – 13.5
 • Nissan 350z negru RUS – 14.2
 • Mitsubishi Colt CZT – 13.9
 • Mitsubishi Colt – 17.8
 • Mitsubishi Evolution X alb RAZ – 12.93
 • Mitsubishi IX rosu – 11.45
 • BMW M3 e46 albastru 13.4

Organizarea evenimentului a fost foarte buna si atat participantii cat si spectatorii au dat dovada de o disciplina care ar trebui sa ne puna din nou pe ganduri: fara cozi, fara spectatori pe pista si fara cerculete sau alte nebunii prin parcare.

Hondele si Suzuki-urile au format majoritatea marcilor prezente la eveniment, ele fiind foarte populare in acea zona.
Multe dintre ele erau gandite doar pentru 400m, cu parti ale caroseriei din fibra de sticla sau carbon, fara podele si fara interioare, unele din ele chiar si fara faruri si desigur ca majoritatea din ele cu slick-uri.

Nissan-ul 350z pe care vi l-am prezentat de curand a fost atractia principala a evenimentului, masina fiind in mod constant inconjurata de oameni.

Am avut parte de pisici si ursi, ambulanta cu stopuri clare, motociclete rapide iar unele ciudate, si masini cu mai multa fibra decat tabla.
Ce ne-a placut: organizarea, cursa, unele unguroaice, ca ne-am bronzat (cu ochelarii de soare) si ca Romania a plecat cu capul sus.
Ce nu ne-a placut: ca nu vorbea nimeni limba engleza, ca am fost putini romani si ca a batut vantul…

Gata cu scrisul, ne indreptam spre “before-party”-ul care ne asteapta. Ne mai “auzim” maine seara, cand va vom povesti cum a fost si la Satu Mare.

P.S.: Fata de ieri seara orasul a devenit foarte galagios, semn ca lumea a inceput sa vina.

3 comments / Add your comment below

  1. da, exact! “A fost frumos” si “Baga mare!” :))
   cine zicea ca ungurii nu stiu limba romana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media