Volkswagen Scirocco R: 265cp

In sfarsit are parte de tratamentul pe care il merita. au anuntat versiunea cea mai rapida a coupe-ului, care va fi denumita foarte simplu: “R.

Avand motorizarea de pe actualul S3, se anunta a fi un hot-hatch cu potential foarte mare, limitat doar de tractiunea fata, fara sa fie disponibila tehnologia quattro. Era de asteptat intrucat S3-ul trebuie sa aiba ceva avantaje fata de Scirocco, avand in vedere ca este singura masina din grupul VAG care ii imprumuta motorul pastrandu-i si caracteristicile, restul fiind variante subnutrite (GTI, Cupra, etc.).

Tractiunea va fi controlata de diferentialul XDS pe care il vom gasi si pe VI GTI, cu posibilitatea de a-l lega la o cutie manuala in 6 trepte sau la bine-cunoscutul DSG.

O suspensie mai sportiva si frane performante vor fi responsabile pentru a controla cei 265cp si 350Nm, in timp ce elemente ce poarta sigla “R”  regasite atat in interior cat si la bodykit vor diferentia acest model de Scirocco-urile standard.

Pretul comunicat pentru acest model, aproape 32.000 euro, ii obliga pe cei de la VW sa iasa cu ceva tare, avand in vedere ca Scirocco R ar putea fi mai scump decat RS.

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media