Saab se pregateste de STCC

Producatorul suedez isi pregateste debutul in Swedish Touring Car Championship (STCC) incepand cu 2009. Masina aleasa de ei este un Saab Biopower, pregatit dupa specificatiile de catre echipa Dealer . Jens Edman este pilotul care a testat masina si a spus ca este foarte incantat de felul in care se comporta. Este posibil ca tot el sa fie pilotul echipei Dealer Sport in urmatorul sezon, echipa care pana acum a participat cu un si era denumita Opel Team Sweden.

Desigur ca Saab a sustinut echipa in procesul de preparare insa nu se stie nimic legat de implicarea oficiala in urmatorul sezon de STCC, cu toate ca ar fi un lucru bun pentru imaginea producatorului avand in vedere ca anul trecut au participat masini fabricate de Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Honda, Mercedes, Opel, si Volvo.

Motorul Saab-ului este de 2 litrii cu patru cilindrii ce foloseste pe post de combustibil bio-ethanol-ul. Cutia de viteze este aceeasi cu cea folosita si in Opel-ul Astra cu care au concurat pana acum, si anume o secventiala de 6 trepte de la Xtrac.

Masina a fost prezentata la Mantorp Park, de unde am gasit si cateva filmari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media