« 9ff Porsche DraXter: 1300cp Driftuiasca-se in pace »
Home » Noutati » Porsche Cayenne Diesel

Porsche Cayenne Diesel

Articol publicat in data de 12 January 2009 – 3,122 vizite
Porsche Cayenne Diesel

Consiliul director al companiei Dr. Ing. h.c. F. AG, , a dat unda verde: incepand cu februarie 2009 va fi disponibil un model cu motor Diesel, marindu-se astfel familia soferilor care conduc acest autovehicul de teren. Aceasta decizie a fost luata ca urmare a modificarii prevederilor legale mai ales pe pietele din Europa, ce au avut ca rezultat avantaje de impozitare pentru autovehiculele cu diesel. In plus, pozitia marcii Porsche in grupul Volkswagen, cel mai mare producator de motoare diesel moderne destinate autoturismelor, a creat oportunitatile necesare utilizarii tehnologiei Diesel.

Modelul va fi echipat cu un motor Turbodiesel de trei litri, ce dezvolta o putere de 240 CP. Motorul este furnizat de catre AG, companie subsidiara a grupului Volkswagen. Consumul mediu al modelului este de 9.3 litri la 100 kilometri, cu emisii de CO2 de 244 g/ km. Reactia imediata a acceleratiei si cuplul ridicat ofera acestui motor Diesel nivelul de performanta necesar unui autovehicul sport de teren, asa cum este Cayenne. Cuplul de 550 Nm ofera un comportament de deplasare sportiv precum si suveranitate ridicata, asigurand astfel senzatiile deosebite traite la volanul unui autovehicul Porsche.

Pentru a veni in intampinarea dorintelor clientilor, noul model Cayenne va fi disponibil mai intai in Europa. in acest moment se pregateste lansarea acestui model si pe alte piete.

Consiliul director Porsche este convins ca motorul V6 Turbodiesel va mentine pentru mult timp succesul pe piata inregistrat de gama Cayenne, ca urmare a consumului redus de combustibil al acestui motor. Pe parcursul anului financiar 2007/ 08 au fost vandute 45,478 unitati din aceasta gama (care include in prezent cinci modele) – mai multe decat in anii financiari precedenti.

Prin introducerea modelului Cayenne Diesel, Porsche continua ofensiva de reducere a consumului de combustibil. in primavara anului 2007, producatorul de masini sport a echipat noua generatie a modelului Cayenne cu motoare cu injectie directa de benzina, ce asigura o reducere de pana la 15% a consumului de combustibil inregistrat in conditii reale de mers. in vara anului 2008, Porsche a introdus de asemenea pe piata ultima generatie a gamei cu motoare cu injectie directa de benzina. Producatorul de masini sport lucreaza de asemenea la un alt model Cayenne cu motor hibrid, ce va consuma mai putin de 9 litri/ 100 km si va fi lansat pe piata la sfarsitul acestui deceniu.

Noul Cayenne cu motor Diesel va fi livrat incepand din februarie 2009. Varianta standard de echipare include cutie de viteze automata S si costa 59.940 euro (TVA inclus).

Sursa: www.porsche.ro

 


Articole similare cu "Porsche Cayenne Diesel":
 • Topul celor mai bune motoare pentru 2009 - 13 December, 2008;
 • Programul Techart pentru noul Porsche Cayenne - 21 May, 2010;
 • Porsche Cayenne Diesel by Cargraphic - 10 July, 2009;
 • Noul Porsche Boxster – Poze spion - 28 January, 2009;
 • Techart: Pozitii cu LED pentru Porsche Cayenne - 10 December, 2008;
 • Tag-uri: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »

  Discuta despre "Porsche Cayenne Diesel":

  Comments

  comments

  Te rugam sa pastrezi un limbaj decent. Ramai pe subiect si fara spam.


  Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php:97 Stack trace: #0 /home/tuningho/public_html/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/single.php(143): comments_template() #2 /home/tuningho/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/tuningho/...') #3 /home/tuningho/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/tuningho/...') #4 /home/tuningho/public_html/index.php(17): require('/home/tuningho/...') #5 {main} thrown in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php on line 97