Oficial: Noul Chevy Camaro va fi disponibil si in Europa!

A venit momentul dreptatii! Managerul general al Chevrolet Germania,┬áJurgen Keller, a declarat pentru “ Motor und ” ca General Motors a decis sa puna si la dispozitia europenilor noul Chevrolet Camaro.

Daca pana acum doar Mustang-ul era disponibil pentru a fi cumparat direct din showroom si ne uitam cu ciuda la americani cum ardeau cauciucuri cu musculoasele lor, de acum inainte se anunta vremuri bune!

Acest pas este unul care va avea urmari deosebite. In primul rand va fi nevoit sa ia masuri cu al sau Challenger si sa-l aduca si pe el peste ocean. Privind putin mai departe si bazandu-ne pe fuziunea Fiat-Chrysler si pe declaratiile ca Romeo va fi vanduta in SUA sub numele de Dodge, oare va fi posibil ca Challenger sa vina in europa sub emblema ? Putin probabil, dar nu se stie niciodata.

A doua urmare va avea un efect direct asupra masinilor puternice europene. are un pret foarte mic in SUA si chiar daca adaugam posibilele taxe care se aplica in Europa, dar nu si in SUA tot va rezulta un pret mult mai mic decat al M-urilor, RS-urilor, AMG-urilor si echivalentii.

Sa luam un exemplu: In SUA, Camaro porneste de la aproximativ 16.500 euro si poate ajunge pana la 25.200 euro (MSRP, adica pretul cu care Chevrolet isi sfatuieste retailerii sa vanda masina). Desigur ca in Europa masina va fi  mai scumpa, dar nu are sanse sa ajunga la pretul unui care este aproape 70.000 euro cu TVA, in Romania. Indiscutabil europenele au avantajele lor din multe puncte de vedere, dar Camaro va fi o alternativa pe care foarte multi o s-o aiba pe lista cand vor dori sa-si cumpere o masina puternica.

Chevrolet Camaro dispune de doua motorizari: un de litri care dezvolta 306cp si un 6.2 litri V8 care dezvolta 426cp in varianta cu transmisie manuala si 400cp pentru transmisia automata. V8-ul echipeaza varianta (super sport).

Europenii care vor acum sa-si achizitioneze un Camaro sunt obligati sa apeleze la companiile private care importa masini si sa scoata din buzunar de la 40.000 euro pana la 50.000 euro!

Nu s-a anuntat de cand va fi disponibil si in Europa insa pur si simplu aceasta declaratie este suficienta pentru a ne face sa ne bucuram si sa speram ca il vom vedea si in showroom-urile din Romania.

BMW, Mercedes-Benz, Audi… ce aveti de spus?

Sursa: Auto Motor und Sport

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media