Oficial: Ferrari 458 Italia, inlocuitorul lui F430

Noul a fost declarat oficial ca se va lansa si avem pentru voi un filmulet cu noul italian in actiune, o galerie foto si toate detaliile disponibile in acest moment.

Din start trebuie mentionat ca designul masinii este genial, Pininfarina amintindu-ne ca e in continuare pe treaba la modul cel mai serios.

Denumirea modelului nu a fost aleasa intamplator, reprezentat capacitatea litrica a motorului si numarul de cilindrii. Astfel avem un motor de 4.5 litri care dezvolta 570cp la 9000 rpm si  un cuplu de 540Nm la 6000rpm, 80% din cuplu fiind disponibil incepand cu 3250 rpm. Ca sa continuam cu cifrele, va fi capabil sa prinda 100km/h in 3.4 secunde si sa atinga maxima de 325km/h. Transmisia va fi similara cu cea de pe Ferrari California, 7 trepte semi-automata cu dublu ambreiaj.

Ferrari a declarat ca acest model va avea un consum mixt de 13.7 la suta in Uniunea Europeana. Da, sigur, dar nu si in Romania.

Sistemele de siguranta sunt pregatite sa actioneze in regim de urgenta in orice moment, iar franele sunt gandite astfel incat timpul de la actionarea pedalei pana la franarea propriu-zisa sa fie de mic, aceste lucruri dand posibilitatea supercar-ului sa franeze de la 100km/h la 0km/h in doar 32.5 metri.

Aerodinamica masinii este mult superioara modelelor precedente. Mai mult de atat, poneiul are instalat exact in nas  elemente aerodinamice care isi schimba pozitia in functie de viteza de rulare.

De design nu mai are sens sa discutam, va lasam sa studiati singuri noul model, dar nu inainte de a asculta cam ce muzica va canta Italia.

Ah, si daca in mod normal am fi condamnat la moarte o masina cu 3 tevi de evacuare,  acest Ferrari ne-a cam inchis gura.

Sursa: Carscoop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media