« BMW M3 e46 – Winter camo, CSL Look Noul Mercedes-Benz SL e cam tare! »
Home » Featured, Tuning Autohton » Noul cod rutier din 2012, ce ne intereseaza cu adevarat din el

Noul cod rutier din 2012, ce ne intereseaza cu adevarat din el

Articol publicat in data de 10 January 2012 – 1,756 vizite

Ei bine, iata-ne in 2012. De ceva timp am fost anuntati ca ni se pregatesc noutati in codul rutier precum marirea amenzilor, un prag mai mic de alcoolemie & stuff dar in special introducerea termenului de “condus agresiv” sau “comportament agresiv in trafic”, care ar merita dezvoltat un pic.

Conform presei, definitia comportamentului agresiv in trafic ar fi “efectuarea în mod voluntar a unor manevre excesive în timpul conducerii, de către un conducător de autovehicul, prin care acesta periclitează siguranţa circulaţiei”. Mai detaliat, evz.ro spune ca:

În noua versiune legislativă, constituie comportament agresiv: deplasarea succesivă, neregulamentară, de pe o bandă de circulaţie pe alta, pentru depăşirea maşinilor (trei sau patru puncte amendă şi suspendarea permisului pe 30 de zile); efectuarea manevrei de întoarcere prin folosirea sistemului de frânare; pornirea de pe loc prin demararea excesivă a autovehiculului; agresarea conducătorului unui vehicul prin apropierea excesivă din spate sau din lateral.

Mai sunt considerate agresive folosirea abuzivă a semnalelor sonore sau luminoase. În această situaţie se aplică două sau trei puncte amendă şi două puncte de penalizare, iar dacă a avut loc un accident, soldat cu pagube, se aplică de la şase la opt punce amendă şi suspendarea permisului pentru 60 de zile.

Conducerea unui moped sau a unei motociclete pe o roată, obstrucţionarea circulaţiei maşinilor care vin din spate, frânarea bruscă a vehiculului, mersul înapoi la intimidare, sunt încadrate tot la comportament agresiv.

Bun, se pare ca mai peste tot asta se scrie. Altfel spus, oamenii vor sa incerce sa termine cu slalom-urile prin trafic, “plecarile” de la semafor, drifturile sau intoarcerile cu frana de mana si stresarea celorlalti cand vrei sa depasesti. De asemenea, daca ai fost sanctionat pentru doua astfel de greseli in decursul a doi ani, politistul poate cere sa fii examinat psihologic.

O sa fie foarte interesant de vazut cum vor constata ei toate chestiile astea. E o initiativa foarte buna, daca va fi aplicata corect, pentru ca stim cu totii haosul din trafic, scandalurile din intersectii, franarile bruste sau clasicul “taiatul fetei”. Se pare totusi ca lumea este revoltata de acest aspect si din discutiile pe care le-am auzit, toti ar cauta metode prin care sa fenteze sau sa scape de noile prevederi.

Mi se pare normal sa promovezi un condus civilizat pe drumurile publice iar aceste masuri cred ca erau necesare, dar in acelasi timp ar cam trebui sa aiba omu unde sa-si consume si el caii putere ca sa nu il mai manance talpa pe strazi, nu… ?


Articole similare cu "Noul cod rutier din 2012, ce ne intereseaza cu adevarat din el":

Discuta despre "Noul cod rutier din 2012, ce ne intereseaza cu adevarat din el":

Comments

comments

Te rugam sa pastrezi un limbaj decent. Ramai pe subiect si fara spam.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php:97 Stack trace: #0 /home/tuningho/public_html/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/single.php(143): comments_template() #2 /home/tuningho/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/tuningho/...') #3 /home/tuningho/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/tuningho/...') #4 /home/tuningho/public_html/index.php(17): require('/home/tuningho/...') #5 {main} thrown in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php on line 97