« Video: VW Polo de 1032cp – 400m in 9.38s Porsche Parade Mexico 2009 »
Home » Headline, Noutati » Nissan Skyline R33 GT-R LM: Dopat pentru LeMans

Nissan Skyline R33 GT-R LM: Dopat pentru LeMans

Articol publicat in data de 6 January 2010 – 3,989 vizite
Nissan Skyline R33 GT-R LM: Dopat pentru LeMans

De cand a aparut ultima generatie de GT-R parca a inceput sa se puna praful usor usor pe , cel care a pornit toata nebunia asta japoneza. Ar fi pacat sa uitam Skyline-ul GT-R asa ca m-am gandit sa scriu cateva vorbe despre el, dar nu despre oricare, ci despre LM.

Aceasta masina a fost contruita de pentru a obtine omologarea necesara pentru a participa cu -ul (generatia 1995-98) in legendara “, categoria GT1. Una din regulile omologarii spunea ca modelul care participa trebuie sa aiba si o varianta de strada, astfel luand nastere Syline , pentru a indeplini si aceasta regula.

Un singur exemplar street-legal a fost construit in 1995, acesta aflandu-se acum pe undeva printr-un muzeu Nissan. El nu s-a vandut niciodata iar pe baza lui au fost construite doua modele care au participat in competitii si bine au facut, pentru ca doar McLaren-urile a reusit sa le stea in fata.

Despre performante n-ar fi prea multe de zis nici despre masina de strada si nici despre cele care au concurat in `95, ele avand motorul standard 2.6L RB, doar ca transmisia integrala fusese inlocuita cu una cu propulsie. In 1996 insa NISMO a revenit cu un alt motor, 2.8L RB, care dezvolta vreo 600cp, cu aproape 200cp mai mult decat varianta precedenta.

In 1997, cand s-a hotarat retragerea celor doua GT-R LM din competitie, momentul a fost marcat prin lansarea unei editii limitate de GT-R, “LM Limited” pe numele ei, disponibila doar in culoarea Competition Blue dar fara bodykit-ul originalului LM, doar cu admisiile patrate din bara fata si un eleron din fibra de carbon.

Bodykitul gasit pe GT-R LM nu a fost replicat niciodata de nici o firma de tuning, interventiile asupra caroseriei fiind destul de avansate, pana si stopurile fiind diferite fata de cele standard.  Chiar si pozele cu ea sunt destul de rare insa cei care se jucau versiunile mai vechi de Gran Turismo sigur isi amintesc de ea ca fiind foarte greu de controlat, chiar si virtual!

Totusi noua generatie de GT-R se pare ca va naste si ea un mic “LM“, care va avea tot in jur de 600cp, dar momentan nu e nimic oficial.

Surse: Wikipedia, Speedhunters, Nihoncar.


Articole similare cu "Nissan Skyline R33 GT-R LM: Dopat pentru LeMans":
 • Nissan 370z Nismo & Vossen - 7 May, 2010;
 • PPI Razor GTR isi arata carbonu in Dubai - 16 January, 2010;
 • Poze si informatii oficiale despre Nissan 370z + Video - 24 November, 2008;
 • Nissan 370z deja modificat de Nismo - 17 November, 2008;
 • Video: McLaren F1 GTR - 30 December, 2009;
 • Tag-uri: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »

  Discuta despre "Nissan Skyline R33 GT-R LM: Dopat pentru LeMans":

  Comments

  comments

  Te rugam sa pastrezi un limbaj decent. Ramai pe subiect si fara spam.


  Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php:97 Stack trace: #0 /home/tuningho/public_html/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/single.php(143): comments_template() #2 /home/tuningho/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/tuningho/...') #3 /home/tuningho/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/tuningho/...') #4 /home/tuningho/public_html/index.php(17): require('/home/tuningho/...') #5 {main} thrown in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php on line 97