Nissan GT-R V-Spec: Ultimul Samurai

Dupa un an plin de speculatii si de spion,avem varianta oficiala a celor de la in privinta variantei a -ului! Aceasta editie limitata de GT-R reprezinta o evolutie subtila a super coupe-ului care a starnit controverse si rivalitati de la aparitia sa, anul trecut, iar Nissan afirma ca prin el ne ofera performante demne de o masina de sub forma unui vehicul street-legal.

Modificarile exterioare includ un eleron din carbon, bara spate cu redesenate, elemente din carbon, jante noi si o culoare speciala: . La interior, scaunele din compenseaza faptul ca nu mai exista scaune in spate,ce au fost scoase pentru a ajuta la cura de slabire a masinii. Fibra de carbon reprezinta elementul cel mai intalnit in aceasta masina, consola centrala cat si restul ornamentelor din interior fiind inlocuite, din motive estetice,dar in primul rand si practice.

Singura modificare majora la motor este un nou boost controller care mareste cantitatea de oxigen comprimat ce intra in motorul de 3.8 litri V6, cu scopul de a avea mai mult cuplu in ture medii si inalte. La V-Spec mai regasim o evacuare din titan cat si o noua suspensie dar si franele ceramice-carbon,ascunse dupa jantele NISMO de 20 inch. De ce avem jante Nismo?! Pentru ca la V-Spec avem nevoie de niste jante foarte usoare,chiar si pentru o marime mare cum este cea de 20″,pentru a reduce masa totala, greutatea care trebuie pusa in miscare cat si pentru a imbunatati timpii de franare cat si comportamentul masinii pe circuit.

Vanzarile de Nissan au inceput deja, din pacate doar in Japonia, si cu toate acestea,doar sapte dealeri au voie sa comercializeze modelul acesta. Pretul este de 15,750,000 yen, care inseamna aproape 125,000 Euro.

Gata cu vestile bune! Singura veste proasta,dar care face cat zece vesti mai putin proaste, este faptul ca nu se stie daca varianta V-Spec va fi comercializata si peste Pacific, cu volan pe stanga. Totusi, speranta moare ultima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media