Making of: Atlantis Blue M3 e92 by IND

Toata lumea care a aflat de proiectul celor de la pe M3-ul e90 Individual colorat in Atlantis blue a ramas impresionata de ce a iesit si sigur masina respectiva a devenit ca un “target” pentru multi fanatici. Nu la fel de multi sunt si cei care isi permit asa ceva, dar pentru un om care are acasa o colectie de supercar-uri exotice si rare (Zonda, Aston Martin, Enzo, 2 Veyron-uri si altele) nu ar reprezenta o problema financiara un astfel de proiect. Nu vorbim de o situatie ipotetica ci de realitate, un astfel de om ajungand la usa celor de la IND cu intentia de a adauga la colectia de mai sus un deosebit.

Dupa cum probabil ca va amintiti, acel M3 era Individual, iar vopseaua folosita era una speciala care se poate alege doar prin programul Individual al celor de la , o masina comandata astfel ajungand la client dupa aproape un an! Ei bine, acest lucru nu era deloc bun pentru omul nostru, care vroia sa duca masina la Bimmerfest ca sa o vada o lume intreaga, dar a gasit o alternativa.

Si uite asa cei de la IND s-au trezit pentru a doua oara cu un M3 nou-nout la usa, doar ca de data asta era un coupe alb si cu un challenge putin mai mare, deoarece trebuie desfacut complet pentru a-i schimba culoarea in . Au trecut repede peste emotii si s-au apucat de treaba, dezmembrand proaspatul M3 si pregatindu-l pentru vopsitorie.

In procesul de reansamblare mecanicii au facut cateva greseli si au confundat suspensia originala cu una de la KW, franele fata cu unele de 380mm iar evacuarea cu una din titanium de la Akrapovic. Suparat din cauza acestor greseli, proprietarul a decis sa instaleze si un kit de supercharger de la ESS Tuning, facut de Fall Line Motorsports si un interior complet custom. Cireasa de pe tort a fost reprezentata de  jantele FI (singurul set din SUA la momentul respectiv) si de un portbagaj custom din carbon-kevlar.

Chiar daca nu este Individual si poate nici foarte original, avand in vedere ca s-a inspirat din proiectul initial al celor de la IND, curajul proprietarului de a porni un astfel de proiect si priceperea mecanicilor de a-l finaliza a facut ca aceasta masina sa fie una din principalele atractii de la Bimmerfest 2010… ce poti sa-ti doresti mai mult?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media