King of Europe Drag Series din Romania anulat!

Dupa cum probabil ca unii dintre voi au aflat, in weekend-ul 24-25 Iulie era programata pe Aeroportul Baneasa o etapa a , eveniment ce urma sa aduca in foarte multe masini puternice dintre care as putea sa enumar doar cateva care au confirmat prezenta: M3 Turbo de 600cp, Truck de 1000cp, castigatorul KOE 2007 cu de 8.8s si castigatorul din cu un de 8.66s.

Totul se anunta a fi “ca afara”, pentru ca pana la urma organizatorul era “de afara” iar evenimentele King Of Europe erau cunoscute ca fiind organizate fara cusur. Era prima etapa de KOE Drag ce urma sa se tina in Romania dar nu era si prima oara cand se auzea de noi la aceasta competitie. In anul 2007 membrii Club au fost primii romani care au participat la KOE in Polonia si un an mai tarziu pe aeroportul din Tokol din Ungaria, anul trecut la Kiskunlachaza am vazut multi membri Anonymous care au lasat o impresie placuta iar toamna trecuta KOE a tinut la Cluj-Napoca o etapa de drifting foarte spectaculoasa, urmand ca anul acesta in Mai sa se repete evenimentul. Asadar in ultima vreme vedeam din ce in ce mai multe steaguri ale Romaniei pe lista participantilor si – cel mai important – a castigatorilor.

La aproape 3 luni de cand s-a confirmat evenimentul, oficialii KOE anunta pe cateva dintre cunostintele din Romania ca totul se anuleaza pentru ca “partenerul” din tara nu a reusit sa obtina toate autorizatiile, cu toate ca trecuse o luna de cand se confirmase ca toate autorizatiile exista. Putin dezamagiti, putin frustrati, am acceptat ideea si ne-am consolat cu vorba aia clasica:  “Romania, frate…“.  Dar dup-aia ne-am amintit de cei care au cheltuit o galagie de bani si au lucrat nopti intregi ca sa-si termine masinile pana la marea , cei care au cumparat bilete de avion ca sa vina in tara, cei care au rezervat camere de hotel si lista poate continua.

Dar cel mai mult deranjeaza ca din toata povestea asta imaginea Romaniei are de suferit cel mai mult, cand abia ce reusisem sa ne facem un nume in Europa. “Partenerul” KOE din Romania pentru aceasta cursa, 4Tuning, declara ca evenimentul se anuleaza “din motive total independente de Organizator”. Mike Procureur (fondator KOE)  a scris pe site-ul oficial ca in ciuda faptului ca sunt foarte nervosi vor continua evenimentele in 2011 in Romania, si ca vina apartine partenerului din Romania, care nu s-a implicat suficient si nu a fost destul de serios in pregatirea evenimentului. De asemenea cursa va fi reprogramata in alta tara, ceea ce imi aminteste de “Bucharest Challenge”, o alta situatie in care am dat cu piciorul la unul din putinele evenimente internationale de motorsport ce se tin pe la noi. Un alt aspect care ridica un semn de intrebare este promovarea: se anuntase din Ianuarie ca va exista cursa, de o luna se zicea ca exista autorizatie dar cu toate astea nu era nici o reclama, nici un comunicat de presa, nimic…

Puteti sa-i spuneti teapa sau puteti sa dati vina pe birocratie. Sau poate ca cineva a mintit sau altcineva si-a bagat coada, putin conteaza. RUSINE, voua, celor care va bateti joc de pasiunea a mii de oameni si de imaginea care a fost facuta de cei care impartasesc cu adevarat aceasta pasiune, fara sa urmareasca un alt scop!

Ce a scris Mike Procureur pe site-ul oficial KOE:

We are very sad of this situation, on our side, timing system team was ready, our team was ready, fly tickets to Bucharest arranged, everything on our side was ready as usual, we now can only see that our local partner did not put the same involvment and seriousness on his part of organization and local final authorization was not ready 1 week before the event (even if promised 3 months ago, and “confirmed” 1 month ago!)

We are working now on a new location and new date for this 2010 event, more than sadness about this event issue, we, King of Europe, are strong mind and never give up, so i hope you will follow us and attend this new event :)

About Romania, we also know, that 1 person or 1 company does not represent the spirit of a whole country.  Since 2007, we are in contact with drag racers and from Romania, we are very happy to see Romania growing fast in our drag and drift races and we hope it will continue and we will do our best to continue our races in Romania in 2011 but this time we will be a LOT more focused and we will be lot more stronged on the agreement with local romanian partners.

In any case, and even if this issue made us so much angry, we know that Romanian drivers should not hold the responsabilities of this failure.    I’m very sad now especially to the local dragracer communities, guys like Nadir Nadir, Andrei Tentean, Marius Badoi, Ioan Paul Rafail and lot of other guys put some much efforts to make this event successful, we will not let you down guys!!!

2 comments / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media