Jaguar XF-R: Felina de 510cp

Se pare ca firmei ii sta destul de bine sub umbrela celor de la . Spun asta deoarece tocmai au lansat detaliile oficiale despre modelul , “pisica” rea ce se va lupta cu masini ca RS6, BMW M5, -Benz E63/ CLS63 AMG.

Pentru a putea lupta de la egal la egal cu acestea, cei de la Jaguar au echipat XF-R-ul cu un motor de 5.0 litri, echipat cu un supercharger si cu o cutie de viteze automata in 6 viteze. Puterea motorului atinge un maxim de 510 cp (380kW) si un cuplu maxim de 625Nm. Pentru o comparatie, succesorul spiritual al lui XF-R, adica vechiul S putea pune pe asfalt 399 cp (298kW). Consumul mixt oficial al noului model este de 12.5l/100km sau 18.8mpg.

La aceasta putere, timpul de 0-100km/h este de 4.9 secunde. Pentru a ii satisface si pe cei interesati de testul 0-60 mph, cei de Jaguar au comunicat un timp de 4.7 secunde. Totusi, maxima va fi limitata la 250 km/h.

Varful de gama al seriei XF va putea fi recunoscut imediat dintre alte modele, mai ales dupa jantele de aliaj de 20 inchi dupa care se ascunde sistemul de franare supradimensionat. De asemenea, body kitul cu care vine din fabrica include praguri redesenate, cat si o cu proeminente mai evidente care ii dau masinii un aer de agresivitate mai mare, chiar si atunci cand aceasta sta pe loc. Partea din fata a modelului este redesenata si ea, iar la cea din spate gasim un nou spoiler cat si o evacuare cu 4 finale rotunde.

Interiorul vine echipat cu piele din standard, scaune ajustabile electric si o plansa de bord ce contine mult aluminiu, care doreste sa imprime un carbon look, totodata creand si un plus de eleganta. Gasim sigla “R”, care ne aminteste ca stam intr-o masina mai “speciala” decat celelalte, deasupra torpedoului cat si pe volan.

Noul model va fi disponibil in 8 culori exterioare: Ultimate Black, Indigo, Liquid Silver, Lunar Grey, Porcelain, Botanical Green, Kyanite Blue si Salsa.

Mai multe detalii despre vor fi comunicate la Detroit, in cadrul “North American International Motor Show”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media