Garajul spectaculos al unui fan Audi din Taipei

Tot timpul se aud povesti despre garaje cu zeci de masini spectaculoase ascunse pe cine stie unde prin lumea asta, dar de foarte putine ori ajungem sa si vedem despre ce este vorba. Mai mult de atat, majoritatea colectionarilor nu se orienteaza asupra unei singure marci, iar asta ar fi primul aspect care face “garajul” ce urmeaza sa-l vedeti absolut spectaculos. Ghilimele de la “garaj” au luat nastere datorita celui de-al doilea aspect ce merita mentionat, si anume faptul ca nu este exact genul de garaj cu care suntem noi obisnuiti… omul avand grija ca fiecare masina sa aiba locul ei (in unele cazuri chiar si camera ei) iar atunci cand una din ele vrea sa stea la aer liber sa aiba la dispozitie o mica terasa in gradina, unde poate sa faca si un dus inainte sa se intoarca in casa.

Si pentru ca toata colectia se intinde pe o mare suprafata a casutei nu aveam mentionam arhitectura deosebita si elementele high-class ce se gasesc pe ici pe colo, precum garajul de miniaturi, sistemul audio Bang&Olufsen BeoLab 5 pentru living si REVOX pentru restul casei (in special pentru camera-cinema de unde are vedere la una din masinile de afara).

Bine bine, dar ce gasim in acest palat al Audi-urilor? Contrar asteptarilor, nu foarte multe masini dar ceea ce gasim aici este de-a dreptul special: un RS2 Avant, un S4 B5 si un . Primele doua merita detaliate, asa ca voi incepe cu RS2-ul care este primul fabricat vreodata (1994-1995), realizat impreuna cu Porsche la fabrica din Rossle-Bau. Masina are un motor de 2.2L, 5 cilindrii in linie, 20v de 315cp, transmisie quattro si cutie in 6 trepte, care ii permite sa ajunga la 100km/h in 4.8 secunde si sa atinga viteza maxima de 262km/h. Ca idee, testele de pe vremea respectiva aratau ca de la 0 la 50km/h masina era mai rapida decat F1 si monopostul F1 cu care se dadea Jacques Villeneuve. Impresionantul avant avea frane si suspensie facute de Porsche si putine modele au reusit sa treaca de granitele europei. Acest exemplar are un plus si cateva jucarii de la , just for fun.

Tot pe la Sportec a trecut si S4-ul la care din motorul de 2.7L s-a ajuns la 3.0L, in timp ce turbinele au fost inlocuite de unele de pe Audi RS6, ajutand motorul sa dezvolte 650cp. Design-ul nu a fost dat la o parte astfel ca avem un bodykit complet de RS4 cu o parte din componente construite in fibra de carbon si un interior custom.

Camera Audi-ului R8 este acoperita de un moonroof electric, pe care este imprimat logo-ul “R8” si proprietarul spune ca in curand aceasta camera va fi cedata masinii pe care o asteapta sa ajunga in cateva luni, un GT in Suzuka.

Putin mai jos gasiti cu masinile si casa, dar pana atunci haideti sa vedem cum statea S4-ul cu un Mercedes-Benz E55 AMG de 600cp.

…si probabil ca va intrebati cu ce se ocupa proprietarul – ei bine, este doctor chirurg si are 38 de ani.


1 comment / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media