« Dacia “Black Line” pentru Sandero si Logan Video: Drift Championship pe Nurburgring »
Home » Noutati » De la ce vine pana la urma emblema BMW?

De la ce vine pana la urma emblema BMW?

Articol publicat in data de 11 January 2010 – 7,989 vizite
De la ce vine pana la urma emblema BMW?

Nu stiu de ce, dar marcii este una din cele mai discutate si inversunate embleme auto. Sunt ani buni de cand tot discutii care incep cu “Bai, dar tu stii de la ce vine -ului?”. Pana acum nu am dat asa mare importanta, discutiile realizandu-se la un cico, intr-o parcare sau pe un forum.

Subiectul a devenit acum mult mai discutat din momentul in care un redactor al New York Times a vizitat muzeul BMW din Munich, unde i s-a spus ca emblema BMW-ului contine culorile regiunii si nu a unei elice de avion in miscare.

Redactorul, ca si mine de altfel, era convins ca emblema vine de la aceste elice: cer albastru… elice alba, circula si o poza pe net care ilustra treaba asta… parca are sens. Doar ca nu e deloc asa. Omul s-a apucat sa faca invetsigatii, a sunat la (North America) si s-a documentat pana cand a aflat adevarul adevarat: emblema BMW NU este inspirata din elicele unui avion in miscare! pur si are culorile statului/regatului Bavaria.

A existat ce-i drept un moment in care o de la BMW continea si un avion, insa fara sa aiba nici o legatura cu emblema ci doar cu faptul ca fabrica BMW inainte de primul razboi mondial se ocupa cu pentru aparate de zbor, de aici si confuzia.

Asa ca de acum inainte daca vei participa la o astfel de discutie sa stii bine ce sa zici. Si daca nu ma crezi pe cuvant, poti verifica articolul din New York Times pentru asta.

Poza de pe internet care facea referire la legatura emblemei cu elicele unui avion:

car-logo-bmw-planeSteag-ul Bavariei:

800px-Flag_of_Bavaria_(lozengy).svgBlazon-ul Bavariei:

512px-Coat_of_arms_of_Bavaria.svgEmblema BMW (mai era cazul?):

bmw


Articole similare cu "De la ce vine pana la urma emblema BMW?":
 • Acura ZDX – competitorul BMW-ului X6? - 7 April, 2009;
 • Iadul verde: BMW M3 e92 IND - 22 February, 2010;
 • Volkswagen R GmbH – divizia sport a VW - 19 March, 2010;
 • Video: Porsche RS, o emblema istorica - 30 March, 2010;
 • Urmatorul BMW M5 va fi twin-turbo - 26 June, 2009;
 • Tag-uri: » » » » » » » »

  2 comentarii »
  • dfsfs a zis:

   BMW=Bring Me women

  • Harry a zis:

   BMW = Big Mexican Woman

  Discuta despre "De la ce vine pana la urma emblema BMW?":

  Comments

  comments

  Te rugam sa pastrezi un limbaj decent. Ramai pe subiect si fara spam.


  Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php:97 Stack trace: #0 /home/tuningho/public_html/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/single.php(143): comments_template() #2 /home/tuningho/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/tuningho/...') #3 /home/tuningho/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/tuningho/...') #4 /home/tuningho/public_html/index.php(17): require('/home/tuningho/...') #5 {main} thrown in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php on line 97