« Direct din Hawaii, Toyota LS400: Aloha stance Cum isi aleg romanii masinile sau motocicletele »
Home » Noutati » Cum functioneaza motorul “Omnivore” de la Lotus

Cum functioneaza motorul “Omnivore” de la Lotus

Articol publicat in data de 23 January 2010 – 1,675 vizite
Cum functioneaza motorul “Omnivore” de la Lotus

Nu va grabiti, nu e vorba de un motor in care poti sa bagi orice gasesti la alimentara si sa mearga fara probleme, eventual sa si ragaie din cand in cand. Este vorba de un motor ingenios, spun ei, dezvoltat de care poate sa functioneze pe mai multe tipuri de combustibil, chiar si amestecate. Si nu e doar atat, motorul dispune de un sistem numit “VCR”  (Variable compression ratio) care, in functie de amestecul de combustibil oferit, modifica practic compresia motorului. Un exemplu in care VCR-ul isi face treaba este atunci cand se foloseste combustibil pe baza de alcool, lucru ce ar asigura o scadere dramatica a detonatiilor. In aceste situatii VCR-ul mareste compresia motorului pentru a nu face un haos termic in camera de ardere, asigurand astfel o rulare normala indiferent de amestecul de combustibil.

Mai gasim valve care ajuta la reducerea consumului si emisiilor, controlate electronic, si multe alte chestii foarte interesante.

Si ca treaba sa fie si mai interesanta si sa atraga atentia asupra noii tehnologii, Lotus a realizat o animatie in care explica mecanismele si te lasa sa te joci cu amestecul de combustibil, turatia motorului, compresia si multe altele. Testati noul motor folosind link-ul de mai jos:

Simulare motor Omnivore


Articole similare cu "Cum functioneaza motorul “Omnivore” de la Lotus":
 • Lotus Extrema: un rezultat al celor de la UK Garage - 30 January, 2009;
 • Sedinta foto cu Lotus Evora - 19 April, 2010;
 • Circuitul de testare Lotus pe Google Street View - 3 December, 2009;
 • E oficial: Politia Romana o arde cu Lotus Evora S - 11 August, 2011;
 • Frankfurt09: Lotus Evora Type 124 - 16 September, 2009;
 • Tag-uri: » » »

  Discuta despre "Cum functioneaza motorul “Omnivore” de la Lotus":

  Comments

  comments

  Te rugam sa pastrezi un limbaj decent. Ramai pe subiect si fara spam.


  Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php:97 Stack trace: #0 /home/tuningho/public_html/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/single.php(143): comments_template() #2 /home/tuningho/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/tuningho/...') #3 /home/tuningho/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/tuningho/...') #4 /home/tuningho/public_html/index.php(17): require('/home/tuningho/...') #5 {main} thrown in /home/tuningho/public_html/wp-content/themes/new-th/comments.php on line 97