BMW M3 V10 by Manhart Racing

Hai sa ne punem intr-o situatie destul de des intalnita: vrei mai multi cai din M-ul tau. E clasic… fuge de cur, urla ca toti dracii dar parca mai e loc. Chiptuning, evacuare si admisie parca suna prea comun, toti copii au d-astea, tu vrei ceva serios. Dar stai, baietii rai cu -urile din cartier fac tot felul de conversii pe modelele mai vechi si ies niste monstrii corciti din diferite modele cu nume de animale… ai putea si tu sa faci la fel, nu?

Normal ca da, doar ca e “putin” mai complicat… dar nu imposibil!

ne demonstreaza ca e posibil folosind o logica destul de simpla: daca -le de pe trage atat de tare, pe un ar trebui sa traga si mai tare. Mai mult de atat, motorul de pe M5 mai poate fi aranjat, asa ca de ce nu?

S-au pus pe treaba si e92-ul carosat de divizia a primit cu lonjeroanele deschise noua sa inima, un V10 de 5 litrii si 507cp, cu tot cu SMG-ul lui de 7 trepte, ramanand totusi cu o greutate decenta de doar 1550kg.

De aici a inceput distractia: o evacuare ce include si catalizatoare impreuna cu un soft pe masura au urcat puterea masinii pana la 550cp. Suspensia Bilstein PSS10 raspunde de stabilitatea masinii iar jantele pe 20″ suporta violenta masinii la contactul cu solul.

Performante? Nimic iesit din comun: 3.9 secunde pana la 100km/h si viteza maxima 334km/h.

Pentru ca design-ul si confortul trebuie sa fie tratate cu atentie indiferent de performantele masinii, Manhart Racing au dotat interiorul cu bunatati de la precum volanul cu display incorporat care iti spune si cu cate batai pe inima ai ajuns la 300km/h (eh, am exagerat un pic) sau scaunele din alcantara.  Exteriorul a fost aranjat in asa fel incat sa nu sperie vreun pe la semafor, dar nici sa nu fie confundat cu orice M3 “banal”.

Astfel prelungirea pentru bara fata, diffuserul si pleoapa de luneta din fardeaza un pic bestia de 110.000 euro. Daca deja ai masina si vrei sa stii cat te costa doar conversia poti afla de pe http://www.manhart-racing.de .

Surse: BMWBlog.com &  Manhart Racing Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media