Alfa Romeo Mi.To GTA – Super HotHatch

ne-a prezentat la Geneva noul lor hot-hatch, micul , .

De obicei, prefer sa astept sa iasa o masina pe strada pana sa ma pronunt daca e sau nu ceea ce trebuie, dar parca despre imi vine de pe acum sa spun ca va fi un hot-hatch periculos.

Motorul cu care se lauda cei de la Romeo ca il vor pune pe masina este defapt argumentul care imi permite sa zic asta. 1.8 cu 230cp suna tare bine. Fiind un pui de 8C, are si tractiune spate (se pare ca pana la urma va fi tractiune fata) cu diferentialul electronic Q2. Sasiul nu este unul 100% nou, dar asta nu este deloc rau, pentru ca este bazat pe Grande Punto despre careĀ auzim doar vorbe bune.

Toate astea combinate cu o aerodinamica ideala si greutate redusa cu ajutorul aluminiului si fibrei de carbon ar trebui sa puna serios pe ganduri hot-hatch-urile prezente pe piata acum.

Exteriorul nu ascunde deloc inclinatia sportiva a GTA-ului. Jantele sunt foarte reusite, as putea sa zic ca au incaltat-o cu unul din cele mai frumoase modele de jante facute de Alfa pana acum. Pe langa jante nu putem sa nu observam prizele de aer imprumutate de la 8C Competizione, evacuarea dubla imensa impreuna cu diffuserul spate si bara fata cu partea de jos vopsita negru mat. Foarte interesanta este si grila frontala, care este vopsita cu un gri mat, element nou printre Alfe.

Fibra de carbon este prezenta pe plafonul masinii, pe emblemele de pe spate cat si pe motor, care a fost prezentat separat fata de masina, pentru cine a vrut sa-l studieze in detaliu.

In interior, unde suntem obisnuiti sa gasim fibra de carbon la masinile , Mi.To GTA ne primeste cu piele intoarsa, scaune sport cu centuri Sabelt, un volan deosebit si …fara bancheta spate. Pentru a reduce greutatea, desigur. Si tot cu aceasta intentie au scos si climatronicul, lasand in locul lui un clasic aer conditionat.

Fara comenzi pe volan, fara dotari de fite, acest GTA se vrea strict de fuga, fara intentii de masina normala.

este prezenta zilele astea in showroom-ul Italia. Asteptam nerabdatori sa vedem si varianta GTA pe viu, speram prin toamna.

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media