2010 Mazda 3 MPS sau Mazdaspeed3

Primele teaser cu viitoarea m-au incantat destul de mult. Cu toate astea cand au iesit imagini “intregi” cu masina am ramas putin dezamagit. Nu ca ar fi urata, insa ma asteptam la un soc mai mare, ceva ce a reusit sa faca 6 cand a aparut. Spiritul acela cu care ne tot ameteste Mazda se arata altfel la 3 decat la 6 sau la CX7.

Asa ca sperantele mele erau orientate catre varianta MPS (sau Mazdaspeed pentru SUA).

Iata ca MPS a aparut. Are o privire “silly”, jante, si tot tacamul dar tot nu ma convinge. Sunt cateva elemente care totusi ma fac sa ma gandesc ca ar fi bine sa astept sa o vad si live si abia atunci sa ma pronunt. Si asa voi face.

Fata de o Mazda 3 normala gasim, printre altele, diferentele cu care ne-am obisnuit dintre o masina de serie si o varianta sport: spoiler fata, spate, praguri, jante mari, eleron si interior sport. In plus fata de acestea ar fi mai de pe si evacuarea dubla. Acestea ajuta motorul turbo de 2.3 litri ce dezvolta 268cp sa functioneze in parametrii.

Sunt ceva caluti pentru tractiune fata, asa ca se aude ca Mazda va folosi pe 3 MPS sistemul de tractiune fata cu nume haios de la RS, .

Modelul din poze are culoarea Velocity Red MC.

Sursa: MotorAuthority

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Social Media